19 Mayıs 2012 Cumartesi

İber Yarımadası - 1

Uzun süre hayalini kurmak ve sonunda istediğin şeye ulaşmak. İşte bu his gerçekten paha biçilmez.

Yıllardır bir karavanım olsun diye düşünürken bu emelime 2011 kışında ulaştım. eşimin olağanüstü desteği ile aldığımız 1994 Model Pugeot J5 şaseli Rapido yapımı Alkovan ile buluştuğumuz anda şimdi ne yapacağız diye kendime sormam bir oldu. Aracın eksiklerini gidermek ve alışmak için sayılı günlerimin olması ve bu konuda o kadar da bilgili olmadığımı anlamam çok uzun sürmedi.  Forum alanları içinde tanıştığım 'dostlarımın' yardımları ile önce karavanımı tanıdım daha sonra güneş paneli başta olmak üzere yeni akülerimi aldım. Daha sonra kamp için masa sandalye ve eşimin özene bezene aldığı bir çok gerekli malzeme ile aracımızı hazırladık.

nereye gideceğimiz planlamamızda çalışma arkadaşlarımızın Portekiz'de evlenecek olması etkili oldu. Düğün 27'sinde Lizbon yakınlarındaki Sintra'daydı. Bizde programımızı Kuzey İspanya ve Portekiz olarak planladık.

Ve tarihler 7 Ağustos'u gösterdiğinde gitmeye hazırdık. Gece mesaisinden direk yola çıkmam dolayısıyla Bordeux'a giderken ufak bir ara vererek bir şeyler yedik.Yola tekrar koyularak yorulduğum ana kadar kullanmayı tercih ettim. Gece geç saatlerde İspanya sınırındaki Urrugne yakınlarında otoban üzerindeki bir dinlenme noktasında karavanımızı kenara çekerek uyumayı tercih ettim. Eşimle karavanda geçireceğimiz ilk gece gelmiş çatmıştı. Irmak'ta bir şüphe ve kaygı ama sonuçta kendisinin bu işi sevmesi beni çok mutlu etmişti.

Ertesi sabah elimizi yüzümüzü yıkayarak ilk durağımız olan San Sebastian'a doğru yola çıktık... İlk kampımız için hazırdık







Gece ara vermemizin ardından ilk hedefimiz olan San Sebastian'a öğlene doğru ulaştık. Hemen daha önce internetten belirlediğim Igueldo Camping'e gittik. http://www.campingigueldo.com/ Burada ilk kampımızı kurarak şehri keşfetmek üzere kente doğru yürüyüş yaptık. Kampingin önünden belediye otobüsleri çok sık bir şekilde sefer düzenliyor isteyen bunu da tercih edebilir. Kamping gerçekten gördüklerim içinde çok başarılı bir işletme olduğunu söyleyebilirim. Tuvaletler, duşlar, mutffak bölümü ve marketi ile 10 numara.

San Sebastian'da tartışılmayacak güzel bir yer. Bask bölgesinin bakenti olan şehir ayrılıkçı ETA'nın da merkezi olarak görülüyor. Son dönemdeki politik gelişmeler nedeni ile örgüt silah bıraktığını açıklasa da gücü kentte hissedilmeye devam ediliyor.




.Devamı için tıklayın Karavan ile İber Yarımadası

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder